Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/forum-bg.net/www/root/forum/include/templates.php:3) in /www/forum-bg.net/www/root/forum/include/application.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/forum-bg.net/www/root/forum/include/templates.php:3) in /www/forum-bg.net/www/root/forum/config.php on line 8

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/forum-bg.net/www/root/forum/include/templates.php:3) in /www/forum-bg.net/www/root/forum/config.php on line 8
Форум
Partners

Какво смятате че липсва или е недостатъчно във вестник "Форум"?
политика
"жълти новини"
забавни четива
културни събития
конкурси и игри с награди
резултати >>
Статии
Швейцарската фирма „Choice Jewelry” избра Анна Кулинова за рекламно лице

Българката еднакво обича градовете Русе, Ню Йорк и Лос Анджелис


Анна Кулинова е поредното убедително доказателство за въплътената американска мечта.Тя е от българите, които успяват да направят мечтите си реалност. През 2001 русенката отива в САЩ. Необятната страна я привлича още от детските й години. Мечтите й да започне своя живот като в приказка се сбъдват и днес Анна твърди, че се чувства щастлива.

След завършване на гимназия „Христо Ботев” и краткотрайният период на работа като модел тя взема щурото решение да отиде в САЩ. Събира смелост и предизвиква съдбата. Днес от позицията на човек, който се нарежда сред известните личности в Ню Йорк, Анна твърди, че не е лесно да се наложи дори и там. Амбицията обаче не й липсва, за да пробие сама в агенциите за модели в един от големите американски градове.

Пристигайки в Ню Йорк тя носи портфолиото от българските агенции, с които е работила. Адресите на известните рекламни къщи Анна намира в интернет и така сама си урежда срещи с тях. Сега си спомня как е започнала преди шест-седем години без да познава нито един човек. Ако има нещо, което много й е помогнало, то това е завидният й хъс и самоувереност пред бъдещите си бизнес партньори.

Българското лице е непознато за тях. От агенция „Star” я посъветвали да не ползва портфолиото си в Ню Йорк, защото никъде няма да я приемат. Последвало предложение да й направят нови снимки, според техните изисквания. Това не й попречило обаче да опита да сключи договори и с други американски агенции. Президентката на агенция „Томсън моделс” останала изумена от факта, че българката сама се явявала на срещите и не носи препоръки от други работодатели. Затова пък чаровната русенка й отвърнала, че е решила дори без предупреждение да наруши всички правила на протокола и да се срещне с нея. Днес Анна е любимката на шефката си, която разказвала пред всички, че се чувствала като нейната американска майка. Русенката не скрива радостта си колко добре се държат към нея. Разказва как във фирмата всяка година й организират парти за рождения й ден и канят близо 300 души от света на модния бизнес, клиенти и познати. Това е шанс за Анна да разшири кръга от нови хора и да сключва повече договори като рекламно лице.

Ню Йорк си остава любимият й град. Първият ангажимент е участието й в рекламен клип New Eve regional TV for NY по новогодишните празници в ролята на Мерилин Монро. Записът се е въртял в продължение на два месеца с песента „диамантите са най-добрите приятели”.

После е станала модел на бански костюми “Oxygen inc”, лице на дамско бельо „La Mystere”. Последната оферта се оказва решаваща за пробива й в рекламната индустрия. Анна е доволна от договора, който сключва, защото лицето й се появява из целия Ню Йорк. В края на 2005 година билбордовете са навсякъде- Times Square едно от най-предпочитаните места за реклама и атрактивната част на града за гостите и жителите. Интересното при Анна е, че каквото си помисли и то винаги става. Мечтата й да види на Times Square реклама с лицето си се сбъдва. На 80 места в Ню Йорк е сложен билбордът с образа на българския модел Анна Кулинова. Рекламата на „La Mystere” е по автобусите, метрото, големите и високи сгради.

Американците търсят модели с руси коси и сини очи. Но освен това трябва да притежават и чар, да покажат самоувереност във възможностите си, разказва Анна. Ниското самочувствие може само да навреди на кариерата в света на бизнеса. Според нея най-много се котират моделите от Източна Европа, защото са интересни с излъчването си.

В България е работила като модел и ниското заплащане е един от мотивите да напусне страната. Докато в Ню Йорк в това отношение е много по -добре. Оценяват я. Но преди всичко заплащането зависи от нивото на модела, тоест колкото си по-известен, толкова повече пари получаваш. След голямата реклама на луксозно дамско бельо в Ню Йорк, снимките й се разпространяват в големите списания „Vogue”, „Cosmopolitan”, „Glaumor”.

Актьорските курсове са другото й занимание. Анна е станала член на Американската актьорска гилдия. Това й дава възможност да посещава курсовете за реклами, за актьорско майсторство близо три години. Казва, че така успява да натрупа опит, защото на снимачната площадка трябва да се изявява в най-добрата си светлина. Амбициите й не спират дотук. Тя е убедена, че следващото стъпало, което трябва да изкачи, е да играе във филми.

В Ню Йорк тя се запознава с Гари Маршал, режисьор на филма „Хубава жена”. Тя си спомня с усмивка колко се е развълнувала от неочакваната среща. Това не й попречило да му направи комплимент, че е един от най- великите режисьори. По време на разговора американецът останал изненадан от факта, че филмът „Хубава жена” е бил излъчван в далечната България. Маршал освен това проявил интерес към Анна като актриса и я определил, че е подходяща за комедийни роли, защото е много забавна. В най-скоро време тя очаква да получи предложение за снимки и роля. Светските хроники на вестниците също включват българката и я обявяват като жената, която е успяла да пробие в рекламата, дори и да получи предложение за роля от Гари Маршал.

В момента Анна Кулинова работи за „Ейбрънд Арт Ейджеси”, „Джила Рус”, „Интернешънъл кредит мениджмънт”, агенции, които се славят със сериозен имидж. Участвала е в реклама на кожуси, на бански костюми, на спортни дрехи.

Отскоро тя е приела поканата да стане рекламно лице на бижута от диаманти-„Choice Jewelry”. Уникалните и скъпи накити се произвеждат в Швейцария и намират своя пазар в САЩ. Анна е очарована от диамантите, защото са стилни и много красиви. Усещането, когато ги носиш, е невероятно, всяка една жена би се чувствала като принцеса, твърди моделът. Ани е получила правото да носи красивите бижута по време на коктейли. А за рождения си ден, тя ще получи от фирмата специално направен комплект за нея. Един от проектите, заложен от швейцарската фирма, е да бъде пусната диамантена колекция с името на чаровната българка Анна Кулинова.

Благотворителните изяви са едни от най-предпочитаните и Анна участва непрекъснато в тях. Сега й предстои да се свърже с фондацията на принцеса Грейс Кели. Идеята й е с „Choice Jewelry” да организират съвместна благотворителна вечер. Щастлива е, че се познава с едно от големите имена на Холивуд Мартин Бекмън, режисьор на Ал Пачино. Той е един от хората, който също проявява интерес към нея и е отправил покана да участва във филм с Ал Пачино. На парти на „Грами” се запознава с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем. Останала е впечатлена от топлото отношение на испанката. Тя е една от най-милите актриси, споделя Анна. Между звездните имена са Бен Афлек, Доналд Тръмп, Ивана Тръмп, Президента Бил Клинън. С Том Ханкс се запознава по време парти в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Той беше приятелски настроен към мен, разказва Анна. Актьорът, когато научил че е българка /съпругата му Рита Винстон е половин българка/, казал...”Значи ние сме едно голямо семейство”.

Ню Йорк си остава любимият град за русенката, защото е място, заредено с енергия. Животът там не спира. Примамлив мегаполис, който поднася най-добрите изненади в живота й- срещи с филмови звезди, продуценти и добър старт в кариерата й. Лос Анджелис е другото място, което я привлича. Посещава го един път в месеца. Причината е, че там се е записала на актьорски курсове. Аз се чувствам щастлива навсякъде, споделя Анна, по същия начин тя е влюбена и в Русе. Защото е нейният роден град, защото родителите й са тук.

Българската мода много допада на американските й приятелки. Дори сега е решила да изпълни част от поръчките им за тоалети. Това я навежда отново към дръзката идея, която един ще стане реалност, да отвори бутик за българска мода, а марката да е с името Анна Кулинова.

Истината е, че Анна не съжалява за избора си да живее и работи в Ню Йорк. Харесва й манталитета на американците, защото са сърдечни и помагат. Какво е научила от тях-да бъде откровена, да си планира времето, да работи и да е позитивно настроена към живота.

Лилия РАЧЕВА

РЕКЛАМА | АБОНАМЕНТ | КОНТАКТИ | ПАРТНЬОРИ